Våre beste intervjutips - hvordan lykkes på jobbintervju?

Vi i Mosaique har samlet våre ni beste intervjutips for å lykkes på et jobbintervju. Vi forklarer deg hva vi selv legger vekt på og ser etter i en kandidat når vi rekrutterer, og hvilke forberedelser du selv kan gjøre i forkant av et intervju. Det viktigste du kan gjøre på et jobbintervju er å vise deg fra din beste side. Under har vi skrevet nettopp hva som skal til for at du viser deg fra din beste side, og hva vi som rekrutterere anser som spesielt positivt. 

1. Møt forberedt
Møt alltid forberedt. Forsøk å finne ut mest mulig om firmaet du skal ha møte med. Gå på internett, sjekk regnskapstall og utvikling, les deg opp både på selskapets egne sider og hva som har blitt skrevet om dem i media. Du bør ha en idé om størrelse, produkter/tjenester, markeder og kunder, antall ansatte, lokasjoner etc.

2. Tale er sølv, men taushet er gull – lytt og forstå!
Det er viktig at du får frem dine sterke sider ved ditt kandidatur. Når du skal presentere deg er ordet ditt, og du må bruke det effektivt. Forbered en 5-10 minutters gjennomgang av din CV, gjerne også en kjapp “elevator talk” (hvorfor-velge-meg-tale) til avslutning av intervjuet. Har du laget en god CV har du et godt hjelpemiddel. 

Like viktig som å presentere seg selv, er det å lytte! Vær sikker på at du har forstått spørsmålene før du svarer. Be heller om en forklaring, heller enn å begi deg inn i feil utredninger.

3. Still spørsmål – ta notater
Har du forberedt deg godt, har også du noen spørsmål. Noter gjerne ned ting som du vil vite mer om før møtet, slik at du kan forsikre deg om at det du får ut av møtet, er det du har behov for. Ta for all del med penn og papir, slik at du har noe å notere på og med. Dersom du kan få en god dialog med intervjueren er sannsynligheten for å gå videre større. Målet med møtet er å gå videre til neste runde. Eller vite hva du takker nei til.

4. Pass på kroppsspråket
Sitt “frempå” stolen. Det viser interesse. Ikke legg armene i kors. Det gjør deg avvisende. Mye kan sies om non-verbal kommunikasjon, og det meste stemmer. Ikke ekskluder deg selv ved å enten virke for uinteressert, eller gjøre deg for kostbar. Det kan du gjøre når tilbudet ligger på bordet.

5. Hold hendene i ro
Ikke driv med eksempelvis en kulepenn, nøkler, mobiltelefon (som skal være av), eller andre småting. Dette kan få deg til å virke ukonsentrert og rastløs. I tillegg kan intervjueren bli forstyrret. Og vent for all del med tyggegummien, eller andre ting man putter i munnen, til etter intervjuet er ferdig.

Våre beste intervjutips

6. Tenk gjennom kleskoden
Møt alltid til intervju velstelt og pen i tøyet. I noen sammenhenger er det naturlig å komme i jeans og genser, i andre sammenhenger passer det best med mørk dress. Vil du ha jobben må du opptre korrekt også i klesveien. Feil antrekk antyder at du enten ikke har forstått hva det dreier seg om, eller at du ikke er tilstrekkelig interessert.

7. Vær saklig
Hold deg til saken. Ikke ta lange sidesprang i privatlivet eller bekjentskapskretsen. Vokt deg for å bli indiskret med tanke på eksisterende arbeidsgiver eller kunder, og unngå å bli for morsom. Dette kan fremstille deg som lite moden, eller du kan fremstå som usikker og lite reflektert.

8. Det er like mye ditt møte
Husk at du er en likeverdig part i møtet. Du skal ha like mye utbytte av det som den andre part. Det rette valget avhenger av at du gjør en grundig jobb. Det er din karriere det er snakk om.

9. Husk: Den som kommer presis, kommer for sent!
Du skal ha tid til å registrere deg i resepsjonen, evt. hange av klær eller hente kaffe sammen med den du besøker!

Ønsker du å vite mer om hvordan du kan forberede deg til tester i rekrutteringsprosessen? Sjekk ut vårt innlegg i linken. Les også hva Mosaiques rolle og oppgave er i vår Consulting avdeling. 

#Rekruttering

Generell rekruttering og annonserte oppdrag krever en omfattende prosess for å finne de best kvalifiserte kandidatene. Her gjennomfører vi et direkte søk i markedet, gjerne kombinert med annonser. Mosaique har et eget internettbasert system for å håndtere søkere. De aktuelle kandidatene blir valgt ut på bakgrunn av tester som gjennomføres allerede fra det tidspunkt de melder sin interesse.

Kontakt oss i dag, om du vil vite mer om hvordan vi kan bistå deg! Mosaique tilbyr tjenester innen Headhunting, Executive Search, rekruttering og utleie av konsulenter til alle typer stillinger. 

Kontakt oss: